Jag är pinsammast i Sverige!

130000001004 17, 2008

Jag har en helt otrolig förmåga att ställa till med saker och ting! Det är inget som är meningen, det bara blir så. Tänk Basil och Fawlty Towers så har ni mig! Nu sitter jag här på ett hotellrum i Stockholm och trots att det har gått en hel dag, blir jag fortfarande röd om kinderna när jag tänker på det som hände i morse…

I morse tog jag flyget från Umeå till Stockholm. Jag har alltid fått väldigt ont i öronen när jag flyger, speciellt vid landning, så sedan några år tillbaka använder jag alltid sk. Ear Planes. Det är en slags gummipropp som man stoppar in i öronen för att tryckutjämna. De kan vara ganska svåra att få in ibland, speciellt jag som har så trånga hörselgångar att jag måste använda en storlek för barn, så i morse tog jag i och verkligen TRYCKTE in propparna. Och kände på en gång att det här blev för mycket!

Lite diskret försökte jag få tag på proppen i högra örat, jag menar vem vill bli sedd sitta och peta sig i örat?! Och upptäckte att den proppen hade ju verkligen farit in i örat. Gick inte ens att få ett grepp om. Dessutom hade den åkt lite på sniskan. För den som inte har använt sådana här proppar kan jag berätta att de längst ut, delen som förs in i örat, har som en korkskruv som ska göra att de sitter på plats och sitter så tajt att inte luft kommer in. Och tajt satt den!

När vi landade tog jag ur proppen på vänster sida, inga problem, men på höger sida satt den fortfarande fast. Halvt panikslagen kom jag på att jag i neccesären har en pincett, så jag hämtade bagaget och begav mig till toaletten på Arlanda. Fast, hur sjutton kommer man åt att se hur man hanterar pincetten på sig själv? Inte ens spegel hjälpte. Ju mer jag försökte, desto längre in åkte proppen. Nu hade jag nästan panik och insåg att den här skulle jag inte få ut själv. Så, vilka val fanns? Tillbringa två dagar i Stockholm med en plastpropp i örat, åka till akuten i Stockholm med följd att antagligen missa dagens möten, eller be någon på Arlanda om hjälp?

Jag gick till informationen vid bagagebanden och frågade om det fanns läkare eller sjuksköterska på flygplatsen. Vad gäller det? frågade hon i informationen. Tja, vad säger man? Pinsamt som jag tyckte att det var och fullt med folk runt omkring förklarade jag att det ville jag ta med läkaren/sjuksköterskan. Vad jag inte visste var att om man inte berättar vad det gäller, så ringer de ett akutlarm…

Först dök en säkerhetsvakt upp. Han tittade på mig som för att utröna om jag var sjuk eller bara psykiskt sjuk. Vill du sitta ned? Klarar du av att stå upp? frågade han. Nej, så allvarligt var det ju inte, så jag stod kvar med säkerhetsvakten brevid mig. Och några minuter senare kommer inte mindre än TRE läkare/sjukskötare svichande på elcyklar.  Allt blir helt plötsligt ÄNNU pinsammare. Folk runt omkring tittar och viskar och därför ber jag den förste att få gå till något rum bakanför. Det gör vi och jag förklarar mitt ärende – jag har en plastpropp i örat som inte går att få ut! Med följer säkerhetsvakten som tar post utanför dörren, vem vet vilken galning jag är?

Med hjälp av en tång, en sådan där som man använder om något barn stoppat upp något i näsan (eller varför inte örat) fick de äntligen ut öronproppen! Vid det laget var mitt öra rött, svällt och blödde lite från mina försök med pincetten. Personalen var verkligen professionella, men jag kan tänka mig asgarvet när jag gått därifrån!

Så nu sitter jag här och tycker fortfarande att det är lika pinsamt och genant som i morse. Försökte få lite tröst av Tommy som bara skrattade och skickade ett SMS med texten ”Man ska inte pilla in saker i örat”. Jag har därför högtidligt utsett mig själv till Sveriges pinsammaste människa, det är i alla fall så det känns!

Slå det här den som kan!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s