Här finns kreativiteten!

24000000735 17, 2008

Det sägs ju att barn ska ha tråkigt ibland också. Att man inte bara ska servera dem saker att göra hela tiden. För, ur tristessen kommer kreativiteten fram. Ja, här är det ju ingen risk att vi serverar aktiviteter på fat, vi har fullt upp med att måla huset. Så Sandra har nog haft ganska tråkigt ibland. Och det var då hon kom med den briljanta idén – hon skulle öppna ett loppis!

Sandra samlade raskt ihop saker från sitt rum (efter godkännande från oss så klart) som hon kände att hon inte ville ha kvar. Tommy hjälpte till att göra och sätta upp en skylt om loppis vid vägkanten.

Det gick en halvtimme. Jag, som målade hus, kikade fram då och då för att se hur det gick – och jo, Sandra med kompis satt vid bordet. Förväntansfulla. Nästa gång jag kikade fram var de båda bortblåsta. Under dagen kom en granne på besök för att handla. Det visade sig att Sandra gått runt och delat ut lappar till våra fyra grannar (varav 2 är bortresta) för att berätta om sitt loppis och att de var välkomna dit för att handla. Raskt tjänade hon 10 kronor.

Nästa dag berättade Sandra för Tommy att hon minsann ville ha två skyltar till. En som lite tidigare förberedde på att det var loppis och en skylt från andra hållet så att även de som kom från Umehållet såg att hon hade loppis. Jag kan väl erkänna att jag och Tommy suckade lite över ”extrauppgiften” eftersom vi aldrig trodde att någon skulle stanna. Men vi fick fel. Två besökare fick Sandra under dagen. Den första steg inte ens ut ur bilen när de såg det uppställda bordet med leksaker på. De var ute efter möbler, så när de åkt iväg sprang Sandra in och hämtade en gammal stol från källaren. Nästa besökare kom i sällskap med sin lilla son och handlade faktiskt.

IMG_0230

Hur det går med loppisen får vi se, det har regnat de senaste dagarna och ska jag vara helt ärlig så har hon tappat intresset nu. Men, hon hittade i alla fall på något ”vettigt” att göra under två dagar. Kanske blir hon en affärsman när hon blir stor?!

Annonser

One Response to “Här finns kreativiteten!”


 1. Hej!

  Vilken företagsam tjej Sandra är! När Olivia har långtråkigt så blir hon tyvärr kreativ på ett inte så bra sätt. Här finns spår av hennes kreativitet kvar på väggarna, hon ritar på allt möjligt.

  Vad otroligt fint ni renoverar huset! Hoppas ni trivs riktigt bra. 🙂

  Igår kollade vi på filmen ”Marley och jag” och det framkallade verkligen minnen av vår älskade Gunnar. Hunden Marley och Gunnar hade stora likheter i sitt sätt att vara. Massor av energi och vänlighet. Vi saknar honom verkligen!

  Ha´en underbar fortsättning på sommaren!

  kram

  Familjen Bäckström i Söderhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s